Buitengesloten zijn van jouw huis of auto is een veelvoorkomend probleem waarmee veel mensen elke dag worden geconfronteerd. Het kan een ongelooflijk moeilijke situatie zijn of een bron van stress worden die je niet nodig had. Het is begrijpelijk dat je in de eerste instantie iet weet wat je moet doen in zo een situatie. Gelukkig hoef je je nergens zorgen over te maken, want er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als je buitengesloten bent. 

Blijf kalm

Het eerste wat je moet doen in zo een situatie is kalm blijven. Paniekerig doen zal de situatie alleen maar verergeren.  Ga niet schreeuwen om hulp, want dan maak je potentiele rovers wakker en je brengt jezelf in gevaar. Haal diep adem in en ga even snel in je tas zoeken, misschien heb jij de eerste keer niet goed gekeken. 

Bel de slotenmaker

Om zulke gevallen is het goed dat je het nummer van de slotenmaker in jouw mobiel hebt. Als je de sleutels binnen drie minuten niet hebt gevonden, bel je de betrouwbare slotenmaker meteen. Zij komen langs voor elk slot probleem om je van dienst te zijn. De slotenmaker is de enige persoon die je binnen een mum van tijd binnen kan brengen. Heb je het nummer van de slotenmaker niet? Zoek online of vraag jouw vriend om het contactnummer van een vertrouwde slotenmaker die je ’s avonds laat in jouw eigendom kan helpen te sturen. Vertel het bedrijf bij het plaatsen van een oproep dat je een noodhulpdienst nodig hebt en je verwacht een snelle reactie.

Forceer alleen toegang in geval van nood

Ga een veilige plek zoeken. De enige keer dat je de kosten, schade en mogelijke verwondingen die het gevolg kunnen zijn van het breken van een raam wilt riskeren, is als er kinderen of huisdieren bij betrokken zijn. Als je bijvoorbeeld per ongeluk jouw sleutels in jouw auto op slot doet terwijl je boodschappen in de auto doet, en er zit een jong kind binnen, dan moet je misschien een raam breken als het in de zomer is. Kinderen en huisdieren kunnen de hoge zomertemperaturen in een afgesloten auto niet lang weerstaan en kunnen overlijden. Als je per ongeluk een kind of huisdier in een auto opsluit en het is zomer, breek dan zo snel en veilig mogelijk een raam. Wachten op een slotenmaker of andere noodhulp kan in dit geval de dood van een huisdier of kind tot gevolg hebben. Dus als het warmer weer is, is het raadzaam om op alle mogelijke manieren in de auto te stappen.

Verberg een reservesleutel voor de volgende keer

Om dit probleem de volgende keer te voorkomen, verberg een reservesleutel ergens. Je kan ervoor kiezen om een reservesleutel bij een betrouwbaar familielid of buurman te bewaren. Dit advies helpt echt en je kan wat geld besparen. Probeer ook om heel voorzichtig met jouw sleutels om te gaan.