Een inbraak meemaken is helemaal niet prettig en het laatste dat je wilt is al jouw waardevolle spullen kwijtraken. Daarom is het goed dat je de beveiliging van jouw huis prioriteit heeft. Wees niet zuinig als het gaat om het aanschaffen van kwalitatief goede sloten voor jouw huis. Rondom jouw huis moet je ook goed beveiligen. Hier zijn er nog meer tips die je kunt gebruiken om inbraken te voorkomen.

1. Goede sloten voor jouw ramen en deuren

De titel heeft het al gezegd. Koop goede en stevige sloten om jouw deuren en ramen te beveiligen. Er zijn op de markt verschillende merken sloten te verkrijgen. Let op het SGK-keurmerk. Je kan de slotenmaker in Eindhoven vragen voor advies en ook om het slot voor je installeren. De slotenmaker kan je de beste adviezen geven, want niet elke slot dat je in de winkels vindt is stevig genoeg. 

2. Maak ook gebruik van slimme sloten

Een slim slot maakt het zoveel gemakkelijker om jouw huis te beschermen tegen inbraak. In plaats van met sleutels te rommelen, kun je een code invoeren op het scherm van de deurbel; waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te delen voor goede vrienden en familie. De code kan je snel en gemakkelijk veranderen als je twijfels hebt. Zoek naar slimme sloten die compatibel zijn met Alexa, zodat je toegang hebt tot een app om je deur op afstand te vergrendelen of ontgrendelen.

3. Gebruik sloten en extra beveiliging bij jouw ramen

Om te voorkomen dat inbrekers in jouw huis komen, moet je jouw ramen met het oog van een inbreker inspecteren. Bedek ramen met metalen roosters of staven. Zijn hoger gelegen ramen toegankelijk? Bedenk dat criminelen een ladder, een terrastafel, een regenpijp, een auto of elkaars schouders kunnen gebruiken als opkikker. Gebruik raamvergrendelingen! Als de houten ramen geen sloten hebben, kan je eenvoudig grendelsloten toevoegen. Maak gebruik van professionele huisbeveiligingssystemen als bewakingsramen met magnetische sensoren. Een populaire toevoeging voor huisbeveiliging zijn glasbreuksensoren. Deze apparaten zijn geprogrammeerd om het specifieke geluid van brekend glas te detecteren.

4. Voldoende verlichting

Het is belangrijk dat je zowel binnen als buiten het huis voldoende verlichting hebt. Inbrekers willen niet gezien worden door de buren en de videocamera. Door goede en genoeg verlichting te plaatsen kan je inbraken voorkomen. Verlicht elke donkere hoek die op jouw erf is en maak gebruik van lampen die branden als er beweging detecteert wordt, de inbrekers zullen meteen wegrennen als het licht plotseling brandt. Het is ook handig voor jou. Vanuit de woonkamer kun je gelijk zien dat een lampje brand wat wilt zeggen dat er iemand op jouw erf is. Je kunt dus snel bemiddelen. 

5. Plaats een alarmsysteem

Als je het kan permitteren, is het plaatsen van een huisalarm een uitstekende manier om jouw huis te beschermen tegen potentiële inbrekers. Een zichtbaar huisalarm werkt niet alleen als een afschrikmiddel voor inbrekers, het zorgt ook ervoor dat je vroeg kunt handelen en jouw alarmbedrijf op de hoogte wordt gebracht als iemand heeft geprobeerd jouw huis binnen te komen.