asphalt road leading to the mountain during golden hour

Met de juiste kolombescherming en vangrails op de juiste plek, bescherm je bestuurders en voertuigen op de weg. Schade door verkeer kunnen hoge kosten en ernstig letsel met zich meebrengen. Daarom is het goed om gebruik te maken van de juiste aanrijdbeveiliging, want hier voorkom je gevaarlijke situaties mee. Een vangrail is een van de meest bekende bescherming en vormt een barrière naast de weg. Vangrails kun je bijvoorbeeld langs auto- en snelwegen vinden. Kolombescherming, kolombeschermer, aanrijbeveiliging kolom en afschermpalen zorgen ook voor meer veiligheid bij aanrijdingen.  Kolombeschermers zijn tegenwoordig niet te missen. Deze bescherming wordt gebruikt als rambeveiliging en zorgt dat de impact wordt geminimaliseerd bij een aanrijding. Door de felle kleur dienen ze ook als waarschuwing. Lees verder voor meer informatie over vangrails en kolombeschermers.

Vangrails

Vangrails vormen een barrière naast wegen om te voorkomen dat voertuigen de weg in de verkeerde verrichten verlaten, de middenberm doorkruisen of kantelen. Vangrails beperken schade aan de auto en letsel aan de inzittenden zoveel mogelijk. Het materiaal van de vangrail is relatief elastisch. Doordat de vangrails een beetje meebeweegt, wordt een auto zonder een al te harde klap stil gezet wanneer hij er tegenaan botst. Er zijn verschillende soorten vangrails, die onder type A of type B vallen. Vangrails in type A en komt het meest voor in Nederland. Deze vangrail kun je herkennen aan de ronding van profielen. Bij vangrail type B zijn de profielen vlakker. De vangrails kunnen als losse elementen worden gekocht en kunnen gemonteerd worden op verschillende ondergronden. Als je je aanrijdbeveiliging netjes en veilig wilt afwerken, dan kan dat met eindstukken, hoekstukken en omkeer stukken. Deze toebehoren heb je ook weer in type A en type B. Voor meer stabiliteit en stevigheid van de vangrails wordt aangeraden om elke twee meter een bevestigingspaal te plaatsen. Meer informatie over vangrails kun je bijvoorbeeld vinden op vangrails.com, www.vangrails.com.

Kolombescherming

Naast vangrails zijn er ook kolombeschermers en deze heb je in allerlei verschillende lengtes, breedtes en diameters. Ze zijn hebben allemaal een signaal gele kleur met zwarte banden. Dit zorgt voor een waarborging van een optimale zichtbaar in iedere omstandigheid. Om ervoor te zorgen dat de montage stevig wordt gedaan en om wegglijden te voorkomen, zijn alle kolombeschermers voorzien van een pen-gat verbinding.  De kolombeschermers zijn gemaakt van volledig recyclebaar High Density Polyethyleen (HDPE) materiaal. Dit is een van de meest gebruikte soorten kunststof. Het materiaal is goed bestand tegen vocht en chemicaliën en daarnaast is het materiaal heel makkelijk schoon te maken. Nog een voordeel is dat het materiaal een heel licht gewicht heeft. Hierdoor kun je de kolombeschermers makkelijk plaatsen en kunnen beschadigde beschermers makkelijk vervangen worden door één persoon.  

Hoe werkt een kolombescherming?

De opgeblazen kolombeschermers hebben een groot beschermend stootkussen (een airbag). Bij een aanrijding absorbeert de kolombeschermer de kracht, waardoor de impact wordt geminimaliseerd. Door de schokabsorberende kolombeschermers wordt ernstige schade aan zowel het voertuig als de kolom en ook het letsel van de chauffeur voorkomen. Verder hebben kolombeschermers nog andere voordelen. Doordat de zwarte spanbanden stevig vastzitten, is de bescherming heel sterk. Je hebt kolombeschermers in elke maten verkrijgbaar, zodat ze de beste bescherming bieden. Door gebruik te maken van kolombeschermers lopen je kolommen, installaties en apparatuur geen gevaar. Er zijn dus geen dure reparaties en onderhoud voor de kolommen nodig.