selective focus photography of man wearing black top

Wanneer mensen aan de veiligheidssector denken, denken ze vaak aan grote bedrijven en enorme overheidsinstanties. Er is echter veel meer in deze branche dan dat. Sterker nog, er zijn verschillende banen in de beveiligingssector, zoals bewaker, of specialist misdaadpreventie. Je kunt solliciteren op deze banen via vacatures Den Haag en andere grote steden. Hieronder staan enkele voorbeelden van banen in de beveiligingssector. Lees verder!

Bewaker

Beveiligers zijn waarschijnlijk waar de meeste mensen aan denken als ze het woord ‘beveiliging’ horen. Ze patrouilleren in aangewezen gebieden, controleren op tekenen van misdaad of verdachte activiteiten, behandelen problemen met klanten en fungeren als een afschrikmiddel voor criminelen. Beveiligers werken vaak voor zelfstandige bedrijven, maar soms zijn ze direct in dienst van een organisatie. Een van de meest bekende taken van beveiligers in de toegangscontrole bij gebouwen. Je ziet ze ook vaak op evenementen, bedrijventerreinen en winkelcentra. Een ander gebied waar je als beveiliger aan de slag kunt is op straat. Dit worden ook wel straatcoaches genoemd. Hoe wordt je een beveiliger? Je moet allereerst een diploma Beveiliger behalen. Deze kun je krijgen van de SVPB, ofwel Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties. Je kunt ook gewoon een gelijkwaardig diploma behalen. Deze kun je vinden in de Rpbr.

Cyber security

Beveilig is tegenwoordig niet alleen maar fysiek. Er zijn verschillende soorten banen in de beveiligingssector die online zijn. Dit wordt ook wel cyber security genoemd. Er zijn veel criminelen die online te werk gaan. Ze proberen mensen op te lichten, creditcard gegevens te stelen, belangrijke data te stelen van bedrijven en meer. Hierdoor is er enorm veel vraag naar cyber security specialisten. Zij doen hun best om de beveiligingslekken in deze digitale wereld zoveel mogelijk te dichten. Dus, lijkt het jou wat om in de beveiliging te werken? Zo ja, ben je meer iemand die fysieke beveiliging wilt doen of iemand die online beveiliging wilt doen? Er zijn enorm veel banen. Kies gewoon iets dat bij je past!