Het is echt waar, software fabrikant zal maximaal 100.000 dollar geven die een lek kan vinden in de nieuwste versie van Windows. Daarnaast zijn er ook hoge beloningen voor degene die beveiligingsproblemen vindt in Internet Explorer 11.

Vanaf 26 juni heeft iedereen de kans om de lekken en problemen in Windows 8.1 en IE 11 te vinden. Dit is ook de dag dat de preview versie van Windows 8.1 uitkomt. De beloningen kunnen gedurende een maand geclaimd worden. Naast het vinden van de fouten is er ook een beloning van maximaal 50.000 dollar voor nieuwe idee├źn om lekken te voorkomen.

De reden voor deze beloningen is, volgens Microsoft, om sneller eventuele bugs en veiligheidsgaten te ontdekken. Het bedrijf is niet de enige die in het verleden beloningen heeft uitgeloofd voor het vinden van bugs. Ook Google, Facebook en Paypal gebruiken deze methode al jaren om zo fouten uit de software te halen.