Afgelopen weekeind beleefde de grootste luchthaven van Nederland de drukste dagen van het jaar. Niet alleen keerden er vrijdag, zaterdag en zondag een hoop mensen terug. Ook ging er een nieuwe stroom mensen richting de vakantiebestemmingen.

In totaal deden meer dan een half miljoen mensen de luchthaven aan, waarbij het aantal reizigers op de drukste dag hoger lag dan vorig jaar. Veel reizigers kiezen nog steeds voor een vakantie naar de zon. Vooral Zuid Europa doet het nog steeds goed. Landen als Spanje, Portugal en Griekenland zijn nog steeds erg geliefd, aldus de luchthaven. Maar ook de Verenigde Staten zijn populair.

Om de drukte in goede banen te leiden zette Schiphol elke dag 40 tot 60 mensen extra in. Deze hielpen met de weg wijzen, maar ook met het opruimen van de karretjes en het helpen met de koffers.