Het is algemeen bekend dat inbrekers het vaakst toeslaan in de wintermaanden. Lege huizen zijn dan namelijk het makkelijkst te herkennen. Het is vroeg donker en in de huizen waar niemand aanwezig is brandt dan vaak geen licht. Dit is dan ook de trigger voor een inbreker om in zo’n woning een kijkje te komen nemen.

En ook in huizen waarvan de bewoners op vakantie zijn, brandt ’s avonds vaak geen licht. Hierdoor heeft de inbreker ook hier vrij spel. Toch is dit probleem zeer eenvoudig op te lossen door heel simpel een lamp aan te laten als je weet dat je ’s avonds later thuis zal komen. Vind je het zonde om een lamp onnodig te laten branden of gaat u met vakantie? Investeer dan in een goede timer! Deze sluit je eenvoudig aan op elke lichtbron. Dan stelt u heel eenvoudig de tijd in waarop de lamp aan moet gaan en het huis lijkt bewoont!

Met deze handige timers, in combinatie met goed hang en sluitwerk is de kans groot dat inbrekers jouw woning overslaan!