Het is een angst van velen. Je komt binnen en het huis is overhoop gehaald. Al je dure spullen zijn weg. Tablet, tv, geld en zelfs de spaarpot van de kinderen. Voor inbrekers geldt dat ze snel moeten handelen en daardoor vaak pakken wat ze pakken kunnen. Aan de gevolgen voor de bewoners denken zij maar zelden.

Een van de eerste reacties na een inbraak is de vraag of de inbreker zich nog in het huis bevindt. Veel mensen vluchten naar buiten, terwijl een enkeling het recht in eigen handen neemt en op zoek gaat naar de inbreker. Vaak is deze allang verdwenen, net als alle waardevolle spullen. Belangrijk is het om niks aan te raken en om de politie te bellen. Zij zullen een sporenonderzoek doen om de dader te kunnen achterhalen.

Helaas worden maar weinig woninginbraken opgelost. Dit komt omdat een inbreker vaak razendsnel handelt en weinig sporen achterlaat. Daarom is het van belang om deze op heterdaad te betrappen. Houd daarom ook altijd een oogje in het zeil en bel bij verdachte situaties altijd 112.