Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren voor smartphone-beveiliging.

Bron: snmmd.nl

 

Maak je smartphone ”BoefProof” luidt de slogan van het Ministerie. Hiermee moeten smartphonebezitters bewuster worden van de beveiligingsmogelijkheden van hun smartphone tegen diefstal door criminelen. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft onderzocht dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 15.600 smartphones worden gestolen. Bedrijven lopen hierdoor groot risico omdat men steeds vaker de mobiele telefoon gebruik voor zakelijk gebruik. Belangrijke bedrijfsdata dat op de telefoon staat kan zo in handen komen van criminele organisaties. Mits de smartphone goed beveiligd is natuurlijk.

Smartphone blokkeren
Een oplossing voor dit probleem is door de smartphone op afstand te blokkeren. De applicatie ‘Kill Switch’ biedt deze mogelijkheid. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie beschrijft op de website www.hier-waak-ik.nl hoe je verschillende toestellen, van zowel Apple, Samsung en Sony, op afstand kunt blokkeren.

Verwijderen van data
Het op afstand blokkeren hoeft niet altijd de ideale uitkomst te bieden. Naast het blokkeren kan men er ook voor kiezen om data op afstand te verwijderen. Dit wederom om te voorkomen dat belangrijke bedrijfsdata in handen komt van criminelen. Een applicatie die hierin voorziet is ‘Remote Swipen’.