Heb jij een eigen bedrijf? Dan zul je je pand graag goed willen beveiligen. Je wil namelijk niet dat er mensen binnenkomen die daar niet thuishoren. Misschien staan er wel een heleboel computers in je bedrijf of bezit je veel andere waardevolle spullen. Deze wil je natuurlijk goed beschermen! Wil je graag meer informatie over hoe je je bedrijf goed kunt beveiligen? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Alarmsysteem
Ten eerste is een alarmsysteem ontzettend belangrijk om je bedrijf te beveiligen. Als je pand voorzien is van een alarmsysteem, kunnen er alleen mensen via de voordeur naar binnen die de code in hun bezit hebben. Bovendien wordt de rest van het pand beveiligd met bewegingssensoren. Zodra er iemand op een andere manier probeert binnen te komen, gaat het alarm af. Je kunt ervoor kiezen om het alarm aan te laten sluiten op je eigen telefoon, maar je kunt het alarm ook aan laten sluiten op een beveiligingscentrale. Hierbij is het belangrijk dat er snel actie kan worden ondernomen als het alarm afgaat, anders zijn de inbrekers natuurlijk al gevlogen. Maar een alarmsysteem kan ook preventief werken. Als inbrekers zien of weten dat er een alarm op jouw bedrijf zit, zullen ze misschien minder snel proberen in te breken. Natuurlijk is het wel van belang dat je alarmsysteem altijd goed werkt, ook als de stroom midden in de nacht uitvalt. Voorzie je alarmsysteem daarom van een kwalitatief goede accu, zodat je altijd ergens op terug kunt vallen. Een accu specialist van Intercel kan je adviseren over de juiste betrouwbare accu voor jouw alarmsysteem.

Camerabewaking
Ook camerabewaking kan een hele nuttige toevoeging zijn voor jouw bedrijf. Is bijvoorbeeld het alarmsysteem afgegaan, maar was je net te laat om de daders te betrappen? Dan kan het heel goed zijn dat ze wel te zien zijn op de camerabeelden. Zo bestaat de kans om alsnog de daders te pakken. Soms zijn er ook mogelijkheden tot collectieve beveiliging.

Eigen medewerkers controleren
Veel werkgevers vertrouwen hun eigen medewerkers blindelings, maar eigen medewerkers zijn helaas vaker het probleem dan je denkt. Daarom is het slim om je medewerkers te screenen, en misschien ook het klantenbestand door te lopen. Laat dit wel door een externe partij doen om vertrouwensbreuk te voorkomen. Verder is het heel verstandig om bijvoorbeeld om een VOG te vragen als je nieuwe medewerkers aanneemt.

Verzekering
Mocht er toch iets gebeuren, dan wil je natuurlijk goed verzekerd zijn tegen de schade. Sluit dus een verzekering af waarmee je gedekt bent tegen schade. Dit kan veel rust brengen bij ondernemers.
Bedrijfsdocumenten beveiligen

Tot slot moet je ook naast de beveiliging van je pand denken aan de beveiliging van je documenten. Als bedrijf heb je waarschijnlijk een heleboel belangrijke documenten met gevoelige informatie. Ook bankgegevens en vertrouwelijke informatie van klanten zijn te vinden in jouw bedrijf. Zorg er daarom voor dat ook je digitale gegevens goed beveiligd zijn.