Schermafbeelding 2014-04-30 om 19.39.45

U bent zich er misschien niet van bewust hoe makkelijk het kan zijn voor een inbreker om in te breken in uw huis. Sommige kenmerken liggen voor de hand maar er zijn ook verassende kenmerken die inbrekers triggeren om bij u thuis in te breken. Hieronder bespreek ik zes punten die u in uw huis moet controleren om er voor te zorgen dat u veilig bent.

  1. Deuren: Het klinkt heel logisch maar inbrekers komen het vaakst binnen via uw deur, met behulp van schroevendraaiers of koevoeten. Denk er daarom om om uw deuren, zowel binnen (bv tussendeur naar de garage) als buiten goed te beveiligen. Naast dat deuren met behulp van gereedschap relatief makkelijk te openen zijn, kunnen sommige deuren ook makkelijk ingeschopt worden. Daarom is het ook handig om, naast nachtsloten,  een “kick-resistant” deur te overwegen.
  2. Schuifdeuren: Het gebruik van schuifdeuren is een favoriet onder inbrekers. Daarom is het van belang deze extra te beveiligen. Zware staven in glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat de deuren moeilijker te openen zijn. Ook zijn er professionele kits die aangebracht kunnen worden om schroeven en kozijnen op zijn plaats te houden.
  3. Ramen: Inbrekers kunnen makkelijk door ramen naar binnen door het glas met stenen of andere zware spullen te breken. Daarbij komt het vaak voor dat ramen, met name kelder ramen, vaak open gelaten worden. Zorg ervoor dat dit soort ramen altijd op slot zitten en voorzien zijn van breukvast glas.
  4. Grote struiken: Grote struiken worden vaak  gespot door inbrekers als een mooie plek om tijdelijk te schuilen. De aanbevolen hoogte voor struiken is daarom niet hoger dan de vensterbank van de begane grond.
  5. Hondenluikjes: Geloof het of niet, maar hondenluikjes worden regelmatig door inbrekers gebruikt om eerst hun hond naar binnen te laten. Deze honden zijn erop getraind om voor de inbreker de deur te openen. Daarom is het van belang om een elektrische deur te overwegen die alleen jouw hond d.m.v. een signaal herkent.
  6. Air Conditioners: Het hebben van een airconditioner is voor een inbreker een teken dat hij via het raam bij de AC naar binnen kan. Vaak zijn AC’s namelijk zo geïnstalleerd dat een raam ten alle tijden open of onbeveiligd is. Installeer hierom een sensor alarm of bevestig de AC op een andere wijze.