Je gebruikt je auto misschien wel dagelijks, maar eigenlijk besteed men meer dan 90% van de tijd niet in of bij de auto. Een autodief of zijn daad betrappen is daarom ook nihil. Bescherm uw auto en lees daarom hier zes tips om autodiefstallen te verminderen.

 

  1. Beveilig uw garage!

De garage is niet alleen de meest kwetsbare ruimte van uw huis, het is de ruimte waarin uw auto staat, en daar is een inbreker van op de hoogte. Beveilig daarom uw garage van een goed beveiligingssysteem. Het gebruik van een nachtslot kan wonderen verrichten!

 

  1. Slim parkeren

Het slim parkeren van uw auto kan helpen om een inbreker af te schrikken. Laat uw auto daarom in een drukke, goed verlichtte omgeving achter. Hierdoor is de kans groot dat er veel voorbijgangers zijn wat inbrekers weg houdt.

 

  1. Verberg je kostbaarheden

Check altijd voordat u de auto uitstapt welke waardevolle spullen u op de achterbank of bijrijdersstoel heeft liggen. In Brooklyn daalde autodiefstallen met 47%(!) doordat men op de hoogte werd gesteld van deze tip. Ben er daarom altijd bewust van wat er in het zicht ligt voor voorbijgangers.

 

  1. Wis uw bewijs

Een van de meest gestolen artikelen die verdwijnen uit de auto zijn de TomTom of soortgelijke GPS systemen. Deze kan je wel in je dashboardkastje leggen, maar als de kringen van de zuignap goed zichtbaar zijn, dan kan dit een goede indicatie voor een inbreker zijn. Zorg er daarom voor dat ook deze aanwijzingen verdwenen zijn wanneer u de auto verlaat.

 

  1. Spullen meenemen

Ongeacht wat het ook is, er zijn altijd n aantal spullen die u nooit in uw auto moet laten liggen. Voorbeelden hiervan zijn garagedeuropeners, documenten die duidelijk uw huisadres onthullen (post, tijdschriften of zelfs reclame kan deze kostbare informatie al onthullen) en natuurlijk de bijhorende sleutels van uw huis.

 

  1. Altijd op slot!

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar het is toch iets van niet altijd gebeurd. Check altijd dubbel of uw auto altijd op slot zit! Ook als u even de drogisterij in loopt of een kaartje op een parkeerplaats moet halen.