Tegenwoordig kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Je hebt veel kostbaarheden in huis, en ook op kantoor staan natuurlijk die mooie nieuwe desktoppen. Dan wil je natuurlijk wel dat je spullen goed beveiligd zijn. Dat kan heel goed met een cctv, een netwerk van camera’s die alle activiteiten opneemt en goed ter preventie maar ter bewijslast kunnen dienen bij eventuele inbrekers en eventuele ontvreemding van eigendommen daarbij.

Er is veel keuze in beveiligingscamera’s, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een complete set van Sony beveiligingscamera. Hierbij kun je bovendien ook uitzoeken welke prijsklasse het meest bij jouw portemonnee past en welke eisen jij stelt aan je beveilingscamera. Zo kun je onder andere kiezen uit een analoog systeem, wat al lang wordt gebruikt maar nog steeds erg functioneel is en bovendien ook geen vermogen hoeft te kosten. Een bewakingscamera kan ook werken met Wi-Fi, waardoor de bewakingscamera eenvoudig contact kan maken met het internet. Dit stelt je dan weer in staat om bijvoorbeeld vanaf een andere locatie dan de locatie waar de camera’s zich bevinden, naar beelden van de beveiligingscamera te kijken en deze beelden ook op te slaan.