Sinds de mensheid het begrip eigendom kent is er behoefte aan sloten. Alles achter slot en grendel is al een oude uitdrukking. De allereerste sloten werden gemaakt van hout. De houten sleutels waren groot en werden op de rug gedragen. Later in de Romeinse tijd kwamen er sloten van staal en ijzer. In bepaalde periodes waren sleutels een statussymbool en werden wel als sieraad gedragen. Rond 1780 werd het cilinderslot uitgevonden. De slotenmaker werd steeds belangrijker.

De slotenmaker

Deslotenmakergroningen.nl zorgt er voor dat een kapot slot wordt vervangen of gerepareerd. Als je je sleutels verloren bent of je hebt de deur achter je dicht gedaan en je sleutels liggen nog op het aanrecht kan hij je helpen om weer in je huis te komen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een erkende slotenmaker benadert. Een erkende slotenmaker heeft een kwaliteitslabel en certificaten. Hij is gespecialiseerd in spoedreparaties en is betrouwbaar.

Specialist

De erkende slotenmaker is specialist in alle hang en sluitwerk. Hij verricht verschillende diensten waar hij je mee uit de brand kan helpen. Het openen van deuren als je bent buitengesloten. Het natuurlijk altijd vervelend als je per ongeluk je sleutels binnen in je huis hebt laten liggen. Hoe vaak gebeurt zoiets niet. Handig om altijd een telefoonnummer van een slotenmaker op te slaan in je telefoon

Het verwisselen van je sloten

Mocht je geen sleutels meer hebben of wil je dat iemand niet meer onverwachts bij je binnenvalt die nog een oude sleutel van je huis bezit dan is het misschien raadzaam om je sloten te laten vervangen door de slotenmaker

Adviezen van de slotenmaker

De slotenmaker kan je ook heel goed adviseren op het gebied van beveiliging. Hij kan je ook een inbraakpreventie check aanbieden. Een goede slotenmaker biedt kwaliteit en garantie.