Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverwachts te maken krijgen met een inbraak in uw woning. Niet alleen is een inbraak erg vervelend vanwege het feit dat er waardevolle en dierbare voorwerpen uit uw woning worden onteigend, ook ontstaat er vaak schade bij een inbraak. Denk bijvoorbeeld aan schade in vorm van een ingeslagen raam, een geforceerd slot, enzovoorts. In dergelijke situaties is het sterk aan te raden om de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in te schakelen. Een slotenmaker helpt u met een passende slotreparatie, waarbij zo goed mogelijk voorkomen wordt dat uw huidige slot moet worden vervangen.

Het is in ieder geval sterk af te raden om uw slot zelf te repareren, vanwege de complexiteit van een slot. Bij het repareren van het slot kunt u meer schade aanrichten, waardoor het slot in het ergste geval alsnog vervangen zal moeten worden.

Kapotte sloten laten repareren

Een slotenmaker beschikt over specifieke gereedschappen, waarmee het relatief eenvoudig is om een geforceerd slot voor u te repareren. Het is niet in alle gevallen mogelijk om een kapot slot te repareren, afhankelijk van het geweld wat inbrekers hebben gebruikt om uw woning binnen te dringen. Niet alleen voert een slotenmaker een slotreparatie uit bij een inbraak, ook kan een slotenmaker u helpen als er sprake is van roestvorming in het slot, als uw sleutel in het slot is afgebroken, enzovoorts. Stop in dergelijke situaties nooit een pincet, een haarspeldje of soortgelijke voorwerpen in het slot om deze zelf te repareren. Hierbij beschadigt u de kleine onderdelen van het slot.

Een kapot slot vervangen

Mocht het repareren van een kapot slot niet meer mogelijk blijken te zijn omdat deze dermate ernstig beschadigd is, dan dient uw slot vervangen te worden. Vraag een slotenmaker naar de mogelijkheden die u hierbij heeft. Wilt u bijvoorbeeld een tweepuntslot, of geeft u de voorkeur aan een driepuntslot? Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Het kost een inbreker in dit geval meer moeite om uw deur open te breken en de sloten te forceren.