Welke sloten gebruikt u momenteel op uw ramen en deuren om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden? Veel mensen kiezen voor zogenaamde cilindersloten, waarbij men gebruik maakt van twee of drie contactpunten met de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te kleiner de kans logischerwijs ook is dat een inbreker uw woning binnen weet te dringen. Een goede beveiliging van uw woning gaat echter verder dan kwalitatieve sloten alleen, heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over het plaatsen van optionele beveiligingscomponenten in uw woning?

Voorbeelden van optionele beveiligingscomponenten

Optionele beveiligingscomponenten worden in verschillende soorten aangeboden, waarvan de elektronische camera en bewegingssensor de meest bekende varianten zijn. Deze componenten worden vaak aangesloten op een alarmsysteem, waarbij een inbreker zal worden afgeschrikt op het moment dat het alarm in huis afgaat. De kans dat een inbreker door omwonenden wordt opgemerkt in dit geval is immers erg groot! Ook magneetcontacten hebben de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen, mede doordat deze componenten onopvallend zijn.

Bij magneetcontacten wordt er op zowel de deur, als op de deurpost een klein magneetje geplaatst. Zodra het contact tussen beide magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroken, zal er een alarm in uw woning afgaan.

Hulp van een erkende slotenmaker

Een slotenmaker kan u helpen bij het verbeteren van de beveiliging van uw woning. Enerzijds helpt een slotenmaker u door bestaande sloten te vervangen voor een beter en krachtiger model, anderzijds zal een slotenmaker u van dienst zijn met een passend advies over de beveiliging van uw woning. Op basis van dit advies kunt u bijvoorbeeld besluiten om beveiligingscomponenten in huis te installeren. Ook hierbij is het raadzaam om de hulp van een slotenmaker te gebruiken, omdat u zo verzekerd bent van gecertificeerde beveiligingscomponenten die op een correcte wijze zijn geïnstalleerd.