Het klinkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid blijkt te zijn: het beveiligen van uw woning om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden. Hoe slaagt u erin om het toenemende geweld bij inbraken af te weren? Bij het beveiligen van uw woning zijn twee aspecten belangrijk: de juiste sloten op ramen en deuren en optionele beveiligingscomponenten. Hoewel niet iedere woningbezitter direct kiest voor deze beveiligingscomponenten, kan het van grote toegevoegde waarde zijn. Schakel een slotenmaker bij u in de buurt in om de beveiliging van uw woning nog eens na te lopen en de zwakke plekken hierin aan te pakken.

Kies voor de juiste sloten

Beveilig uw woning allereerst door te kiezen voor de juiste sloten op uw ramen en deuren. Voor ramen zal een slotenmaker u aanraden om te kiezen voor insteek- of oplegsloten, die beide vallen onder de bijzetsloten. Dergelijke sloten zijn niet geschikt voor het beveiligen van deuren, hierbij kunt u het beste kiezen voor zogenaamde cilindersloten. Cilindersloten zitten op twee of drie punten in de deurpost verbonden. Des te meer contactpunten uw slot met de deurpost heeft, des te kleiner logischerwijs de kans ook is dat een inbreker uw woning binnen weet te dringen.

Tip: let goed op de sloten in ramen bij een afdakje of een regenpijp! Dit zijn vaak de meest kwetsbare plekken in huis.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Niet alleen dient u zich bezig te houden met de juiste sloten voor ramen en deuren in uw woning, ook kunt u kiezen voor optionele beveiligingscomponenten. Deze beveiligingscomponenten worden in verschillende varianten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera, een bewegingssensor, enzovoorts. Ook magneetcontacten zijn momenteel erg populair, omdat u deze beveiligingscomponenten nauwelijks ziet zitten. Vraag een slotenmaker om een passend advies over het installeren van dergelijke componenten in uw woning.