De vakantie staat voor de deur! Dit betekent niet alleen dat veel mensen op vakantie gaan, ook proberen veel inbrekers hun slag te slaan in deze periode. Tijdens de vakantie delen veel mensen hun vakantiefoto’s direct op sociale media, waardoor inbrekers precies weten wie er wel en wie er niet thuis is. Zeker wanneer u een grote tuin heeft kunnen inbrekers in alle rust hun gang gaan, met een minimale kans om gesnapt te worden. Inbrekers kunnen het slot van uw achterdeur immers openbreken, zonder dat uw buren dit zullen zien.

Om een inbraak in uw woning tijdens de vakantieperiode zo goed mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om uw sloten goed te beveiligen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan anti-inbraakstrips of een anti-kerntrekslot? Een slotenmaker helpt u graag op weg!

Een anti-kerntrekslot op uw deur installeren

Veel inbrekers proberen uw deur met veel geweld open te breken. Dit kan bijvoorbeeld door het slot open te boren met een boormachine, of door de deur met een koevoet te forceren. Met een zogenaamd anti-kerntrekslot wordt het openboren van een slot onmogelijk. Een anti-kerntrekcilinder kan in een bestaand slot worden geplaatst, zodat u niet uw volledige slot hoeft te laten vervangen. Het is sterk aan te raden om voor het plaatsen van een anti-kerntrekcilinder een erkende slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker heeft doorgaans veel ervaring met het plaatsen van dergelijke sloten en cilinders, waardoor u ervan verzekerd bent dat er geen schade aan een bestaand slot wordt aangericht.

Toch ingebroken? Voer een slotreparatie uit!  

Mocht het beveiligen van uw sloten te laat zijn, dan kunt u een slotenmaker inschakelen om een geforceerd slot te laten repareren. Door een slotreparatie uit te laten voeren is het vaak niet direct noodzakelijk om uw sloten te laten vervangen. Zo bespaart u op de kosten! Probeer sloten nooit zelf te repareren, omdat de kans erg groot is dat u hierbij meer schade aanricht.

Heeft u vragen over beveiligen van uw woning of sloten? Een slotenmaker geeft u graag passende tips!