Als we de nieuwsberichten mogen geloven daalt het aantal woninginbraken. Ook het aantal pogingen tot inbraken die er worden gepleegd daalt. Over het algemeen komt de daling op woninginbraken door de preventie maatregelingen die er worden genomen door zowel de burgers als de politie.

Hoewel het aantal inbraken die er worden gepleegd wel daalt, is het nog steeds aan de hoge kant. Vooral in Vinex wijken wordt er nog steeds veel ingebroken. Daarom is het belangrijk om bewust van uw woonhuisbeveiliging te zijn. Kijk hier dus kritisch naar en probeer dit zoveel mogelijk te verbeteren. Een aantal maatregelingen die u kunt nemen om uw huis optimaal te beveiligen zullen worden toegelicht.

Een van de meest bekendste manieren om uw huis te beveiligen is door middel van een alarmsysteem. Dit blijkt een van de meest effectiefste manieren te zijn om uw huis te beveiligen. Natuurlijk begint het allemaal bij goede sloten. Er zijn tegenwoordig speciale sloten op de markt te vinden die goed beveiligen tegen inbraak.

Bij goede sloten begint het goed beveiligen van uw huis. Om de beveiliging van uw huis toch te optimaliseren is het raadzaam om dit uit te breiden met een alarmsysteem. Door middel van een alarmsysteem wordt er om de woning bepaalde sensoren geplaats. Deze sensoren kunnen het alarm af laten gaan. Dit alarm staat weer gelinkt met een meldkamer. De meldkamer komt vervolgens in beweging wanneer het alarm afgaat. Ook kan een alarmsysteem vaak worden uitgebreid met een camerasysteem.

Zo kunt u op afstand meteen kijken of er daadwerkelijk iemand inbreekt of dat het loos alarm is. Ook nadat er iemand heeft ingebroken kunt u makkelijk de camerabeelden raadplegen waardoor de dader makkelijker kan worden opgepakt. De camerasystemen zijn vrij duur. Er zijn daarom ook camera dummy’s op de markt. Dit lijkt op een camera maar neemt eigenlijk niks op. Hierbij dient de camera de functie om mogelijke inbrekers af te schrikken.

Of het nu gaat om uw woonhuisbeveiliging of bedrijfsbeveiliging. Het is heel belangrijk om hier regelmatig kritisch naar te kijken en deze waar nodig te optimaliseren.