In Nederland is het zo dat persoonsbeveiliging in het bijzonder door de overheid wordt verzorgd. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er kan worden vastgesteld dat er een sterk toegenomen vraag is naar gediplomeerde persoonsbeveiligers die geen deel uitmaken van de overheid. In de praktijk kan er worden gesteld dat een persoonsbeveiliger op twee verschillende manieren aanwezig kan zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat hij echt zichtbaar is, maar daarnaast kan er ook discretie zijn vereist. Voor welke optie er wordt gekozen is afhankelijk van de situatie. Een persoonsbeveiliger kan één specifiek persoon beschermen, maar kan eveneens worden ingezet ter bescherming van een volledig gezin. Wilt u graag meer te weten komen over persoonsbeveiliging? Neem dan zeker even dit artikel door! 

Waarom kiezen voor persoonsbeveiliging? 

In eerste instantie stellen veel mensen zich uiteraard de vraag vanaf wanneer persoonsbeveiliging zich opdringt. Dat kan in verschillende situaties gebeuren. Iedereen kan tegenwoordig het slachtoffer worden van bijvoorbeeld afpersing, bedreiging en ga zo maar door. In het bijzonder voor zij die een belangrijke functie bekleden kan zelfs de concurrentie moordend zijn. Dit nog niet in het minst wanneer u actief bent binnen een gevoelige(re) sector. Het inhuren van een gediplomeerde persoonsbeveiliger kan dan voor precies die zekerheid en veiligheid zorgen waar u naar op zoek bent. Deze mensen hebben een specifieke opleiding tot persoonsbeveiliger of bodyguard genoten waardoor ze exact weten wat ze in welke situaties moeten doen. Het is wellicht even wennen aan de aanwezigheid van deze veiligheidsmensen, maar in de praktijk realiseren ze een belangrijke meerwaarde voor u en uw gezin. 

Wat doen persoonsbeveiligers precies? 

Wanneer u eveneens kiest voor persoonsbeveiliging is het belangrijk om te weten wat u precies kunt verwachten. In de praktijk worden in principe steeds dezelfde zaken verwacht van uw persoonsbeveiliging, namelijk:

  1. Het voorkomen van onveilige situaties door proactief handelen; 
  2. Adequaat ingrijpen wanneer er zich een bepaalde bedreiging voordoet; 
  3. Het eventueel nodig controleren van de omgeving op potentiële dreigingen; 

Ondanks het feit dat een persoonsbeveiliger uiteraard continue bij u in de buurt is, is het wel zo dat deze u niet zal storen bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. Het is altijd belangrijk dat u blind kunt vertrouwen op de persoon die u moet beschermen. Bij twijfel is het daarom altijd belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen en op zoek te gaan naar een andere beveiliger. U hoeft bovendien ook niet te vrezen dat de persoon die persoonsbeveiliging uitvoert zomaar informatie zal lekken naar de buitenwereld toe. Persoonsbeveiligers hebben namelijk altijd geheimhouding ten opzichte van vertrouwelijke gegevens. Ook op dit vlak loopt u dus als het goed is geen risico.

De absolute meerwaarde van een persoonsbeveiliger 

Ondanks het feit dat een persoonsbeveiliger niet voor iedereen een vereiste is moet het gezegd dat ze toch voor velen een niet onbelangrijke meerwaarde kunnen betekenen. Het is verder ook zo dat een bodyguard een bepaalde gedragscode heeft waar hij zich aan dient te houden. Dit zorgt er voor dat u in de praktijk altijd kunt rekenen op een integere evenals professionele werkhouding. Wilt u terug met een gerust gevoel in het openbaar kunnen verschijnen? Bent u bovendien op zoek naar een passende bescherming niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw gezin? In al deze gevallen is het een goed idee om daarvoor te kijken in de richting van persoonsbeveiliging. Wilt u meer informatie over particuliere persoonsbeveiliging? Neem vandaag nog contact op met PPS Security Group.