Wist u dat gehard glas tot wel 5x sterker is dan regulier glas? Gehard glas is de beste keuze in een omgeving waar veiligheid belangrijk is. We vertellen je in deze blog alles over veiligheid in combinatie met glas.

Voordelen van gehard glas

Gehard glas is een veiligheidsglas, met vele voordelen ten opzichte van regulier glas. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Het belangrijkste voordeel van gehard glas is dat het veel sterker is dan regulier glas.
  • Gehard glas is daarnaast minder gevaarlijk als het toch breekt. Glas valt bij de breuk niet uiteen in onveilige scherven, maar er ontstaan onscherpe korrels. Dit verkleint de kans op ernstig lichamelijk letsel bij een glasbreuk aanzienlijk.
  • Gehard glas kan goed tegen temperatuurverschillen. Dit komt door het productieproces, waarbij het glas tot wel 700 graden Celcius verwarmt wordt.
  • Het glas zorgt daarnaast voor een goede beveiliging tegen schokken.
  • Tot slot is gehard glas (juist door de sterkte) ook nog eens inbraakwerend.

Toepassingen van gehard glas

Gehard glas zie je vaker dan je in eerste instantie zou denken. Denk aan een winkelruit, een glazen deur in een kantoor, een bushokje op straat of bijvoorbeeld een ruit in een horecagelegenheid. Ook in huis is gehard glas een goede oplossing. Je kan hier denken aan een glazen tafelblad, glazen douchewand, of gehard glas in de keuken als achterwand. Gehard glas is dus ideaal in alle situaties waar veilig en sterk glas nodig is. Deze glassoort is daarnaast altijd op maat te snijden.

Gehard glas in alle soorten en maten

De mogelijkheden van gehard glas zijn eindeloos. Zo is gehard glas leverbaar in verschillende diktes, breedtes en hoogtes. Niet alleen voor de afmetingen, maar ook op het gebied van kleur heb je alle flexibiliteit. Dit heet gekleurd gehard glas en is populair als een scheidingswand of als winkelmeubilair. Ook kan je kiezen uit bijvoorbeeld een combinatie van hr++ glas met veiligheidsglas. Op deze manier combineer je veiligheid optimaal met isolatie!